Galleri

Den lengste natt, den lyseste tid

Jeg hilser det guddommelige barn, den gyldne Solen som på ny fødes i dypet av mørket, lød vikingenes solsnuhilsen. 

Reflekser som små stjerner viste vei. Det skulle noe til å gå seg bort.

Den lengste natten er forbi. Den var lys for oss. Vi hadde hodelykter, og hundre reflekser viste veien til St. Hansås. Selveste St. Hansaften var vi også her, i mange varmegrader, svetten rennende nedover ryggen, vannet i flaskene hadde allerede blitt lunkent.  Vinden kjølte oss litt, en øyenstikker satte seg på fjellet ved siden av oss for å nyte utsikten. 

Det sies at øyenstikkeren har to par vinger fordi de skal kunne bære en Guds engel på sin rygg. Vi smilte litt da, og vi smilte litt nå, da vi fant frem tørre vedkubber fra sekkene og tente et sprakende bål. Ikke lenge etter gikk praten og latteren lystig, og kaffekjelen putret mens vi så mennesker som hastet forbi i bilene sine langt der nede.

Solsnubålet spraket og koste seg, og det gjorde vi også.

Her oppe, på 224 meter over havet, holdt skogen sine lange armer rundt våre skuldre. Vi kunne kjenne at den trakk pusten, krøllet tærne og gjorde seg klar til å satse mot vår.  Noen få snøfnugg falt. 

Vi har et juleønske, og det er at alle må få oppleve midtvinter i lys av et bål, sammen gamle og nye venner. Vi har et juleønske, og det er at midtvinter blir en tid for å skape gode minner, håpefulle begynnelser og forsøk, varme pepperkakeklemmer, smil fra hjertet, fellessang, nye vennskap og lyserødt håp. 

God jul til alle dere som følger oss.
God jul til alle dere som elsker skogen. 

Bål, blide fjes, byen i bakgrunnen.

Det heter solsnu!

Som den mjukaste hermelin
er vinteren kvit og fin
Men er han kald og lang, 
vekker han i oss en trong mot våren
med staren sin song

I dag er det sola snur, 
i det fjerne
antar vi den varme vind,
stryke lint våre frosne kinn.

Det var tråkka flott sti heilt til
Sankthansåsen
og det var stas å bli ønska velkommen
til lys og bål på den flotte Østmarkatoppen. 

Skrevet av Svein i Balestrand kommune
Omskrevet av Ingrid Grimestad

Kaffen smakte særdeles godt.
Langt der nede ligger byen.

2 thoughts on “Den lengste natt, den lyseste tid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.