Galleri

Grøss og gru og huttemegtu!

Det er noen ganger du blir ekstra skjelven i knærne. Ikke mo, som i en forelskelse, altså. Ikke som når du er liten og du våkner tidlig, tidlig om morgenen og det er bursdagen din. Men akkurat som når det knirker i huset og du er alene hjemme. Eller når du våkner om natta, klokka er bare halv tre, og du er lys våken og du aner ikke hvorfor. Når noe du vet hvor du har lagt plutselig dukker opp et helt annet sted. Når noen banker på, men du finner ikke spor etter dem når du åpner. Når du ser en kvinne komme mot deg på stien, du forbereder deg på å smile og si hei, men når du løfter blikket igjen er hun borte. Når du ser noen som har et ansikt som liksom ikke passer med tiden vi lever i.

Nå har vi lett for å føyse det bort, riste på hodet, le av det – men før, da det ikke var elektrisitet, ikke lys, ikke TV til å distrahere deg – da løp fantasien løpsk. Eller… kan det være ekte?

Even Saugstad og Frie Fuglers Forlag lanserer i morgen boka vi har gledet oss til et helt år – Mystikk og overtro i Oslomarka.

Det er blitt sett gjengangere på Hakadals verk og på Losby, blant annet. Visste du det? Huldra, trollene og nissene herjet over hele marka. Fanden holt til rett over vannet fra Sarabråten. Et helt brudefølge har blitt tatt i berg. Speidere har fått mystisk besøk.

Her er en liten smakebit om luftspeilinger:

Boka kan bestilles på Frie Fugler forlags nettside: www.frie-fugler.no

En perfekt julegave!

Intervju med forfatteren kommer på bloggen litt senere på høsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.