Galleri

Dilting i lysegrønn vårskog

Det er Ola Dilt-dagene! Vi har gledet oss lenge til dette, og dro ut tidlig lørdag morgen, så tidlig at vi bare traff en eneste person ved Ulsrudvann, så tidlig at fuglene såvidt hadde stått opp (nåja, så tidlig var det ikke), så tidlig at skyene ikke hadde skrudd på det lovede regnet, så tidlig at det knirket litt i leddene og øyelokkene fremdeles var gansketunge. Men det tok ikke lang tid før vi fikk øynene opp for våren. Skogen nærmest ropte SE SÅ GRØNN JEG ER! Og vi hørte. Og vi så. Og vi koste oss. Og vi fant alle fem postene.

Vi fant ikke bare grønne blader, men også andre farger. Her en skogsfiol.
Nå er det ikke lenge til det blir markjordbær, heller!
Liljekonvall – Lily of the valley – den nydeligste vårblomsten vi vet om. Og den blomstrer alltid til vår farmors bursdag – som er i dag. 
Bregnene bretter seg ut.
Vi fant en grublevegg. Nei, buldrevegg, heter det kanskje.
Grønt = vakkert.
Øvre marine grense fascinerer.
Ulsrudvann. Så stille at vi kunne høre en maur puste.
Denne karen her, ja. Han var litt opp fra bakken, da. Kanskje derfor vi hørte ham.
Eau de Mygga på myra. En nødvendighet, dessverre, særlig for oss med myggblod.
Gaukesyra er nesten like stor som hvitveisen nå.
Bekkeblom.
Elefantgran. Ganske sjelden.
Vi fant postene og, da.
Kloppene gjorde nytta si i dag.
De er så søte når de er små, ikke sant?
Ekornrestaurant.
Ganske stolt, han her.
Nye granskudd kan spises. Smaker slett ikke verst!
En post til 🙂
Vi har funnet huldra på Bukkeberget før – i dag fant vi Nøkken!
Tempursti.
Grønnere teppe får du ikke kjøpt i butikken.
Syrestubbe.
Det blir nok blåbær i år også.
Sørlimyra. Litt verre å plukke tranebær på denne tiden av året.
Og bakom synger skogene.
Snart blir det besøksgård!
Her har beveren like greit flyttet treet litt. Da kan han felle det en gang til.

2 thoughts on “Dilting i lysegrønn vårskog

  1. Flotte bilder og fortelling nå også. jeg og ei venninne tok de postene i går. veldig fin tur i variert Østmarkaterreng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.